Getty Images
Lekker met Chinese kool en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 appel
- ½ rode peper
- 2 eetlepels honing
- ½ eetlepel azijn
- 150 gram rundertartaar
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in 1 eetlepel van de margarine enkele minuten zacht.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes.
- Verwijder van het stukje peper de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Neem de helft van de ui uit de pan.
- Bak de appelblokjes en de reepjes peper kort mee met de achtergebleven ui.
- Voeg de honing en de azijn toe en warm dit even door.
- Laat de chutney afkoelen.
- Kneed de rest van de gefruite ui met peper door de tartaar. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de tartaarballetjes in de rest van de margarine in 10 minuten gaar en bruin. Geef de chutney er bij.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 600 gram chinese kool
- 6 aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram