Getty Images
Een echt herfstgerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram gedroogde linzen
- 1-2 theelepels ras el hanout
- 500 gram pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
- 1 tomaat
- 1/2 groene peper
- 2 eetlepels olie
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 1/2 bosje koriander
Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met 1 theelepel van de ras el hanout 20 minuten.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes of repen.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
- Fruit de ui en de knoflook enkele minuten zacht in de olie.
- Fruit de komijn, de geraspte gember en de rest van de ras el hanout mee tot het gaat geuren.
- Voeg de blokjes pompoen toe met de peper, de tomaat en de bouillon. Stoof de pompoen 15 minuten.
- Laat de linzen uitlekken en schep ze door de pompoen. Stoof het geheel in nog 10 minuten verder gaar.
- Snijd de koriander klein. Maak het gerecht op smaak met de koriander.
Menusuggestie
Lekker met (Turks) volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
2 stukken (Turks) volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
450 milligram
Bron
- Voedingscentrum