Tagliatelle met zalm en room

Getty Images

De afgeslankte versie.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
  • 150 gram gerookte of gebakken zalm
  • Handje verse peterselie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom light
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de salie in snippers.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de peterselie zacht. Voeg wat peper en een snufje nootmuskaat toe.
  4. Snijd de zalm in reepjes.
  5. Doe de zalm, de kookroom en 100 ml water in de pan en laat het roommengsel in 5 minuten enigszins inkoken.
  6. Geef de saus bij de uitgelekte tagliatelle.

Menusuggestie

Lekker met snijbonensalade.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2600 milligram
Auteur