Getty Images
Simpel en makkelijk: iedereen kan deze pasta maken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren tagliatelle
- 1 dunne prei
- 300 gram spinazie
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olie
- 150 gram tempé
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels hüttenkäse
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Was de spinazie.
- Maak de champignons schoon. Halveer kleine en snijd grote exemplaren in vieren.
- Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Fruit de prei in de hete olie zacht.
- Bak de tempé mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
- Warm de champignons kort mee.
- Maak het geheel op smaak met wat peper.
- Meng het spinaziemengsel en de hüttenkäse door de uitgelekte tagliatelle.
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram