Getty Images
Een tropische variant op de Hollandse stamppot.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram (zoete) aardappelen
- 1 ui
- 300 gram winterwortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gram tempé
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel ketjap
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel komijnzaad
- 1 gedroogd chilipepertje
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tempé in blokjes en meng er de ketjap door.
- Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de laatste minuut het komijnzaad en het verkruimelde chilipepertje mee.
- Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner.
- Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
- Schep de gebakken tempé er op.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum