Getty Images
Heerlijk in soepen en salades
Aantal personen
voor 60 gram
Bereidingsduur
5 minuten voorbereiden, 14-16 minuten bereiden
Ingrediënten
- 2-3 sneetjes brood (liefst een stevige soort)
- 1 grote teen knoflook, in de lengte doorgesneden
- 3-4 theelepels extra vergine olijfolie of avocado-olie
- Knoflookpoeder
- Fijn zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Wrijf de sneetjes brood in met de doorgesneden knoflook.
- Smeer met een kwastje een kant van de sneetjes brood helemaal in met olie.
- Bestrooi de sneetjes met een royale hoeveelheid knoflookpoeder en zout.
- Snijd het brood in dobbelsteentjes van 2,5 cm en leg ze met de ingesmeerde kant naar boven op een bakplaat.
- Bak de dobbelsteentjes 14-16 minuten, tot ze goudkleurig en stevig zijn. Je hoeft ze niet om te keren. De croutons worden nog harder tijdens het afkoelen.
Dit recept komt uit het kookboek Oh she glows - Elke dag.