Getty Images
Smakelijke stamppot met spruitjes en noten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 5 kerstomaatjes
- 50 gram walnoten of pecannoten
- 100 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Kook de aardappelen in een bodempje water 15 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook dit samen in nog 5 minuten gaar.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Hak de noten grof.
- Giet de gare aardappelen en spruitjes af en stamp dit klein.
- Breng de melk aan de kook en maak de aardappelen en spruitjes hiermee smeuïg.
- Voeg de halve tomaatjes toe en maak de stamppot op smaak met wat peper en nootmuskaat.
- Meng de noten door de stamppot.
Ingrediënten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram