Getty Images
Deze spinaziesalade heeft alles wat je nodig hebt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram peultjes
- 100 gram spinazie of postelein
- 125 gram kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 (oude) bruine of volkoren boterhammen
- 50 gram zachte geitenkaas
- 120 gram linzen
- 3 sjalotjes
Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen in ruim water in 20 - 30 minuten gaar.
- Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in 3 - 4 minuten gaar.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de azijn, de mosterd, peper en 1 eetlepel olijfolie.
- Schep de dressing door de nog warme peultjes.
- Pel de sjalotjes en snijd ze in snippers. Fruit de sjalotjes in de rest van de olijfolie zacht.
- Rooster het brood en snijd het in vierkantjes.
- Beleg ieder stukje brood met wat geitenkaas en laat dit onder de grill smelten.
- Meng de sjalotjes door de afgegoten linzen.
- Meng alle groente, schik de croutons er op en geef de linzen er bij.
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum