Dit is van oorsprong een ‘Dutch baby’, een pannenkoek die in een koekenpan in de oven werd gebakken.
Ingrediënten
- 125 ml melk
- 3 eieren
- 30 g boter, gesmolten
- 1 mespunt zout
- ½ tl merg van een vanillestokje
- ½ tl sinaasappelrasp (naar keuze)
- 70 g speltmeel
- 200 g pruimen
- 2 kiwi’s
- 250 g ananas, in stukjes
- 200 ml crème fraîche
Bereiding
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een muffinblik in. Klop de melk, eieren, boter, het zout, vanillemerg en desgewenst de sinaasappelrasp in een kom. Voeg het meel toe en klop alles tot een glad beslag zonder klontjes. Vul de holtes van het muffinblik voor de helft met beslag. Bak de muffins 15 minuten in de oven. Snijd de pruimen, ananas en kiwi’s in mooie stukjes. Bak de stukjes ananas in een droge antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn (zonder olie of boter). Als je de muffins uit de oven haalt, zullen ze een beetje inzakken. Laat ze even afkoelen in het muffinblik.
Serveer de muffins; crème fraîche, pruimen, kiwi’s en de ananas. Je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken.
Dit recept komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen.