Getty Images
Pure smaken
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 (witte) uien
- 1 eetlepel olie
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 100 gram ricotta
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de uien in halve ringen.
- Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de groentebouillon met de ricotta.
- Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.
- Meng de groente en het ricottamengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen.
Menusuggestie
Lekker met varkersvleesreepjes.
Hiervoor heb je nodig:
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
740 milligram
Bron
- Voedingscentrum