Spaghetti bolognese met linzen

spaghetti bolognese met linzen
Miriam Groot

Deze vegetarische spaghetti bolognese maak je met linzen in plaats van gehakt.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 gele uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpenen
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 400 g gekookte bruine linzen
  • 200 g volkorenpasta
  • 2 takjes verse basilicum

Bereiding

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, rasp de winterpenen en hak de zongedroogde tomaten.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, winterpenen en de zongedroogde tomaten met de Italiaanse kruiden voor 10 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bleekselderij en de bruine linzen toe. Laat het mengsel onder af en toe roeren nog 15 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Bereid de volkorenpasta volgens de verpakking. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de pastasaus wanneer deze te droog wordt.
  5. Serveer de gekookte volkorenpasta met de pastasaus en wat verse basilicum.

Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.

Voedingswaarden

Energie 
484kcal
Eiwit 
23,2 gram
Koolhydraten 
70,3 gram
Vezels 
18,2 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1,2 gram
Zout 
1530 milligram
Auteur