Miriam Groot
Deze vegetarische spaghetti bolognese maak je met linzen in plaats van gehakt.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 winterpenen
- 2 el zongedroogde tomaten
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 2 stengels bleekselderij, in reepjes
- 400 g gekookte bruine linzen
- 200 g volkorenpasta
- 2 takjes verse basilicum
Bereiding
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, rasp de winterpenen en hak de zongedroogde tomaten.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, winterpenen en de zongedroogde tomaten met de Italiaanse kruiden voor 10 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bleekselderij en de bruine linzen toe. Laat het mengsel onder af en toe roeren nog 15 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Bereid de volkorenpasta volgens de verpakking. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de pastasaus wanneer deze te droog wordt.
- Serveer de gekookte volkorenpasta met de pastasaus en wat verse basilicum.
Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.
Voedingswaarden
Energie
484kcal
Eiwit
23,2 gram
Koolhydraten
70,3 gram
Vezels
18,2 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1,2 gram
Zout
1530 milligram