Getty Images
Een heerlijk recept voor spaghetti met ansjovis en restjes brood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud bruinbrood
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 kleine komkommer
- ½ citroen
- 2 ansjovisfiletjes (blik)
- 150 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gedroogd pepertje
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster.
- Maal het brood tot grove kruimels.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met wat citroensap en peper een salade van en zet even weg.
- Snijd de ansjovisjes in stukjes.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Fruit de prei en de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de stukjes ansjovis toe en verkruimel het pepertje erboven.
- Bak in een andere pan in de rest van de olie het broodkruim bruin en knapperig. Rasp er een beetje citroenschil over.
- Warm de kerstomaatjes mee met de prei.
- Bak de vleesreepjes in de hete margarine gaar en bruin en strooi er wat peper over.
- Laat de spaghetti uitlekken en schep het door het groentemengsel.
- Strooi het broodkruim erover. Geef de vleesreepjes en de komkommersalade erbij.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Voedingswaarden
Energie
660kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1100 milligram