Getty Images
¡Qué aproveche!
Aantal personen
30+ minuten
Bereidingsduur
2
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 spaanse peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 (tros)tomaten
- 50 gram chorizo
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 5 takjes peterselie
- 10 olijven
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
- Was de peper en verwijder het grootste deel van de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
- Snijd de chorizo in stukjes.
- Verwarm een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak hierin de chorizo op klein vuur. Bak de ui, de knoflook en de kurkuma mee.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
- Meng dit met de tomatenblokjes en de ringetjes peper door de rijst.
- Was de peterselie en knip het klein. Snijd de olijven in plakjes.
- Maak de salade op smaak met de peterselie en de olijven.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1550 milligram