Getty Images
Serveer de malse kip met aardappels en snijbonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram champignons
- 1 stengel bleekselderij
- 2 kippenbouten
- peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 5 olijven
- 125 milliliter kippenbouillon met minder zout
- 6 aardappelen
- 400 gram snijbonen
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
- Bak de kip in 2 eetlepels hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de helft van de champignons en de bleekselderij kort mee.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de in plakjes gesneden olijven en de bouillon toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Bak de rest van de champignons in de andere lepel margarine en meng ze door de snijbonen. Geef dit met de aardappelen bij de kip.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum