Spaanse kipschotel

Getty Images

Serveer de malse kip met aardappels en snijbonen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kippenbouten
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 5 olijven
  • 125 milliliter kippenbouillon met minder zout
  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  5. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
  6. Bak de kip in 2 eetlepels hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de helft van de champignons en de bleekselderij kort mee.
  7. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de in plakjes gesneden olijven en de bouillon toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  8. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  9. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
  10. Bak de rest van de champignons in de andere lepel margarine en meng ze door de snijbonen. Geef dit met de aardappelen bij de kip.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum