Getty Images
Prettig pittig
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 100 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 (piri piri) pepertje
- Oregano
- 1 blik zwarte of rode kidneybonen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
- Bak het gehakt in de olie gaar en rul.
- Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
- Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
- Voeg het blik tomaten, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
- Laat de bonen uitlekken en warm ze mee in de saus.
- Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
Menusuggestie
Lekker met sla met radijs en olijven.
Hiervoor heb je nodig:
- sla
- 1 bosje radijs
- 10 olijven
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2130 milligram