Getty Images
Lekker vegetarisch soepje
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 20 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 worteltjes
- 1 rode of gele paprika
- stukje prei
- 1 klein blikje flageolets (groene kidneyboontjes) of witte bonen (uitlekgewicht ca. 80 gram)
- 6 dl groentebouillon
Bereiding
- Was de basilicum.
- Pureer voor de pistou de schoongemaakte knoflook met de basilicum tot een puree.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe. Maak er met de olie een smeuïge saus van en maak de pistou op smaak met wat peper.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de worteltjes in plakjes, de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen. Laat de flageolets uitlekken.
- Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de verse groente in een paar minuten gaar worden.
- Roer er de flageolets door en warm ze kort mee.
- Verdeel de soep over 4 borden en schep de pistou er op.
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
2 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum