Chakchouka of shakshuka is een gerecht dat oorspronkelijk uit landen als Israël, Tunesië en Marokko komt. Daar staat het meestal als ontbijt op tafel. Misschien is dat even wennen, maar het smaakt ook dan verrassend goed.
Ingrediënten
- 2 winterwortels
- Stukje knolselderij (200 gram)
- 1 rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 4 eieren
- Bos platte peterselie
Bereiding
Snij de wortels en knolselderij in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, wortels en knolselderij 5 minuten. Snij de paprika’s in stukjes. Voeg het blik gepelde tomaten en de paprika’s toe aan de wortel. Bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Laat het geheel met een deksel op de pan 25 minuten stoven. Maak dan 4 holletjes in de groenten en breek boven elk holletje een ei. Laat op zacht vuur -verder stoven. Knip ondertussen de peterselie. Serveer met zachte eidooiers of met gestold ei (dit duurt 10 tot 15 minuten). Bestrooi de schotel met peterselie. Lekker met knapperig volkorenbrood.
Tip
Dit gerecht is lekker met zachte eidooiers. Maar je kunt het ei ook geheel laten stollen.
- Plus Magazine