Getty Images
Een heerlijk noedelrecept dat speelt met je smaakbeleving.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 flinke paksoi
- ½ rode peper
- 1 eetlepel sesamzaad
- 150 gram volkoren noedels
- 150 gram varkensvleesreepjes
- gemberpoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
Bereiding
- Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
- Verwijder de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bestrooi de vleesreepjes met wat gemberpoeder. Bak het vlees in de hete margarine gaar en bruin.
- Kook de paksoi in een bodempje water in 5 minuten gaar.
- Verwarm de ketjap en warm de reepjes peper mee.
- Giet de noedels af en meng er de ketjap met de peper en het sesamzaad door.
- Geef de paksoi en het vlees erbij.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram