Getty Images
Een frisse wending
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel maïzena
- 1 dl bouillon met minder zout
- 3 takjes peterselie
Bereiding
- Boen de limoen schoon en rasp een gedeelte van de schil. Pers de limoen uit.
- Bestrooi de schnitzels met peper.
- Bak het vlees in 6 minuten in de margarine gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Meng de maïzena met de bouillon aan, giet het met de geraspte schil en het sap in de pan en roer het aanbaksel los.
- Breng de jus even aan de kook.
- Leg het vlees in de jus en strooi de peterselie er over.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
400 gram snijboontjes
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
390kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
450 milligram
Bron
- Voedingscentrum