Getty Images
Deze frisse salade met savooiekool en sinaasappel staat zo op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel slasaus (25% olie)
- peper
- stuk savooiekool (ca. 400 gram)
- 2 bosuitjes
- azijn
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
2. Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
3. Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
4. Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
5. Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
6. Maak het bosuitje schoon en snijd ze in ringen.
7. Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat azijn of citroensap.
8. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
9. Bestrooi de karbonades met peper en ze in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
10. Neem het vlees uit de pan en schenk er 75 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Geef de karbonades met jus en de aardappelen bij de savooiekoolsalade.
Ingrediënten over?
Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram