Getty Images
Pikante specialiteit uit Indonesië
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel laos
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 groot blik bruine bonen
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak in een vijzel of in de keukenmachine een mengsel van de ui, de knoflook, de sambal en de laos.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de taugé.
- Verwarm de olie en fruit hierin het kruidenmengsel enkele minuten zacht.
- Voeg de tomatenblokjes, het bouillontablet, het citroensap en de basterdsuiker toe en breng dit aan de kook.
- Doe de prei en de uitgelekte en afgespoelde bruine bonen in de saus en warm het geheel goed door.
- Warm op het laatst de taugé even mee.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
25 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum