Salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

Getty Images

Perfecte smaakcombinatie

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Circa 1 eetlepel citroensap
  • 2 struikjes roodlof of 1 struikjes radicchio
  • 1 kleine rammenas
  • 1 appel

Bereiding

  1. Verwarm een kleine pan en pof hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de olie, 1 eetlepel water en het citroensap toe. Maak de dressing op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
  3. Was het roodlof en maak de blaadjes los.
  4. Boen de rammenas goed schoon. Schaaf de rammenas op een schaaf of met een mandoline in hele dunne plakjes.
  5. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Schaaf de parten appel in dunne plakjes.
  6. Verdeel de groente en appel over 4 bordjes en druppel de dressing er over.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum