Saffraancouscous met pijnboompitten, amandelen en groente

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • Paar draden saffraan (½ envelopje)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 250 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram bruine amandelen
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding

  1. Roer de draadjes saffraan door 3 eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
  2. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Voeg de saffraan met het water toe.
  3. Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  4. Maak de groente schoon. 
  5. Snijd de ui en de knoflook in snippers. 
  6. Verwijder van de pompoen de draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes. 
  7. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. 
  8. Fruit de ui en de knoflook in de olie. 
  9. Voeg de pompoen toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar. Stoof de broccoli mee gaar.
  10. Hak de amandelen grof. 
  11. Bak de amandelen en de pijnboompitten in een droge koekenpan licht.
  12. Meng de noten door de couscous en schep de groente erop.

Ingrediënten over?

Broccoli: 
Bewaar broccoli in de koelkast. Zo blijft het ongeveer vijf dagen goed.

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur