Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Paar draden saffraan (½ envelopje)
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ flespompoen
- 250 gram broccoli
- 2 eetlepels olie
- 25 gram bruine amandelen
- 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiding
- Roer de draadjes saffraan door 3 eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Voeg de saffraan met het water toe.
- Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Verwijder van de pompoen de draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de pompoen toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar. Stoof de broccoli mee gaar.
- Hak de amandelen grof.
- Bak de amandelen en de pijnboompitten in een droge koekenpan licht.
- Meng de noten door de couscous en schep de groente erop.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Zo blijft het ongeveer vijf dagen goed.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram