Getty Images
Dit heerlijke gerecht met aardappelen is makkelijk om te maken. Lekker vullend en smaakvol.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 400-500 gram vastkokende aardappelen
- ½ gedroogd pepertje
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram groene kool
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 6 sprieten bieslook
- 4 takjes selderij of dille
- 4 takjes peterselie
- 1 theelepel mosterd
- 100 ml halfvolle dikke yoghurt
Bereiding
- Pel de ui en rasp hem boven een grote kom.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom met de ui.
- Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
- Verwarm 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan.
- Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudgeel.
- Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant goudgeel.
- Maak de groene kool schoon en snijd de kool in repen. Kook de kool in weinig water in 10 minuten gaar.
- Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de rest van de margarine gaar en bruin.
- Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden en de mosterd door de yoghurt en geef de saus erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram