Getty Images
Een pastagerecht met lekker veel groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
- 200 gram visfilet, bijvoorbeeld koolvis
- citroensap
- 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels kookroom light
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de vis in blokjes.
- Strooi wat peper over de vis en druppel er wat citroensap over.
- Snijd de paprika in repen.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie en bak hierin de vis 2 minuten.
- Voeg de paprika en de bosuitjes toe en bak dit nog 2 minuten.
- Giet de kookroom er bij en warm het geheel kort door.
- Giet de tagliatelle af en meng dit door de vis.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes of een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram snijbonen
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum