Getty Images
Ingrediënten
- 1 rode grofgehakte ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 verse, rode chilipepers
- 2 à 3 centimeter gemberwortel (geschild en grofgehakt)
- 2 stengels citroengras
- 2 theelepels komijnzaad (geroosterd en fijngemalen)
- 1 theelepel donkere sojasaus
- 2 eetlepels tamarinde
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 bosje bosui (in stukjes van 2 cm)
- 2 wortels ( in fijne staafjes)
- 450 gram Chinese kool ( in reepjes van 2,5 cm)
- 300 gram paksoi (grofgesneden)
- 200 gram dunne asperges ( in stukjes van 2,5 cm)
- 2 rode paprika
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels shoyu (indien gewenst)
- zout
- garnering: handvol koriander en handvol taugé
Bereiding
- Pureer in een keukenmachine de rode ui, knoflook, chilipepers, gember, het citroengras, de komijn en sojasaus tot een pasta.
- Laat de tamarinde oplossen in 300 ml water.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de uienpasta enkele seconden.
- Voeg de bosuitjes, wortelen, Chinese kool, paksoi, asperges en paprika aan toe.
- Schep de groenten door de uienpasta en roerbak op hoog vuur tot ze zacht worden.
- Voeg geleidelijk het tamarindewater toe.
- Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
- Voeg de suiker, indien gewenst de shoyu, en zout naar smaak toe.
- Garneer met koriander en taugé.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.