Getty Images
Een gezonde maaltijd met verse groenten en mie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- 150 gram volkoren noedels
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- 2 rode uien
- 1 kleine stronk broccoli
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd het vlees in smalle reepjes.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de stronk in kleine roosjes. Schil de steel en snijd de steel in stukjes.
- Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in smalle reepjes.
- Bak het vlees in de olie bruin. Bak de uienringen kort mee.
- Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie en de rode peper toe en warm het gerecht goed door.
- Maak op smaak met wat ketjap. Strooi het sesamzaad er over.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum