Getty Images
Lekker met halve gekookte eieren en gestoofde courgette.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- ½ rode peper
- 1 eetlepel mangochutney
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepel slasaus (25% olie)
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 6 sprieten bieslook
- Azijn
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
- Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Wrijf de mangochutney fijn en maak er met de tomatenpuree, de slasaus en de yoghurt een dressing van.
- Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat en peper en de dressing door.
- Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met azijn en de klein geknipte bieslook.
Menusuggestie
Lekker met halve gekookte eieren en gestoofde courgette.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 eieren
- 1 courgette
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum