Getty Images
Een bord warmte
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram rode linzen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterwortel
- 1 prei
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- Stukje gemberwortel
- 1 sjalot of kleine ui
- ½ spaanse peper
- 150 gram shii-take
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Was de linzen.
- Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
- Kook de linzen in 4 dl water met het stuk bouillontablet in circa 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de bleekselderij toe. Kook de laatste 10 minuten de wortel en de prei mee.
- Schil de gember en rasp het stukje.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de peper in smalle reepjes.
- Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
- Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
- Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot. Roer dit door de linzensoep.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum