Rode linzensoep met shiitake

Getty Images

Een bord warmte

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • Stukje gemberwortel
  • 1 sjalot of kleine ui
  • ½ spaanse peper
  • 150 gram shii-take
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
  3. Kook de linzen in 4 dl water met het stuk bouillontablet in circa 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de bleekselderij toe. Kook de laatste 10 minuten de wortel en de prei mee.
  4. Schil de gember en rasp het stukje.
  5. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  6. Snijd de peper in smalle reepjes.
  7. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
  8. Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
  9. Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  10. Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot. Roer dit door de linzensoep.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum