Rode linzensoep

Getty Images

Een kleine peulenschil.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gemberwortel
  • ½ kleine groene peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 60 gram rode linzen
  • Citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper fijn.
  4. Fruit de ui, de knoflook, de gember en de peper in de olie.
  5. Bak de currypasta kort mee tot dit gaat geuren.
  6. Voeg de gewassen linzen en 300 ml water toe.
  7. Laat de soep ca. 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  8. Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden koriander.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gevulde broodjes en wortelsalade.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta
Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur