Getty Images
Met een zoetzure twist
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
- 4 gedroogde vijgen
- 4 kruidnagels
- 4 jeneverbessen
- Kaneel
- Azijn
- Circa 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
- Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
- Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
- Kook de kook in circa 25 minuten gaar.
- Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
2 ribkarbonades
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum