Reuzeravioli met erwtjes, ham en kerstomaatjes

Getty Images

Siciliaans buitendiner

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 (zoete) ui
  • 100 gram parmaham
  • 250 gram doperwtjes (diepvries)
  • 100 gram ricotta
  • 4 vellen lasagne

Bereiding

  1. Was de kerstomaatjes.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag. 
  3. Bak hierin de kerstomaatjes in een paar minuten zacht. 
  4. Roer de basterdsuiker met 1 eetlepel water en de balsamico door elkaar. Doe dit bij de tomaatjes en warm het nog even door.
  5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  6. Snijd de ham in reepjes.
  7. Fruit de ui in de rest van de olie zacht.
  8. Bak de ham kort mee.
  9. Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
  10. Meng er de ricotta door.
  11. Kook de lasagnevellen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  12. Leg ze op borden en leg op een helft van de lasagne een deel van het doperwtmengsel. Vouw de andere helft van de lasagne erover.
  13. Schep de rest van de vulling en de warme kerstomaatjes ernaast.

 

Voedingswaarden

Energie 
505kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1890 milligram
Auteur