Getty Images
Siciliaans buitendiner
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olie
- ½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 (zoete) ui
- 100 gram parmaham
- 250 gram doperwtjes (diepvries)
- 100 gram ricotta
- 4 vellen lasagne
Bereiding
- Was de kerstomaatjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
- Bak hierin de kerstomaatjes in een paar minuten zacht.
- Roer de basterdsuiker met 1 eetlepel water en de balsamico door elkaar. Doe dit bij de tomaatjes en warm het nog even door.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de ham in reepjes.
- Fruit de ui in de rest van de olie zacht.
- Bak de ham kort mee.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
- Meng er de ricotta door.
- Kook de lasagnevellen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Leg ze op borden en leg op een helft van de lasagne een deel van het doperwtmengsel. Vouw de andere helft van de lasagne erover.
- Schep de rest van de vulling en de warme kerstomaatjes ernaast.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1890 milligram