Getty Images
Een heerlijk biefstukje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine sjalot
- 2 reebiefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel rode bessengelei of cranberrycompote
- 1 dl wildfond (pot) of bouillon
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem heel fijn.
- Dep de biefstukjes droog met keukenpapier.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden bruin.
- Bestrooi het met peper. Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een heet bord afgedekt met een dubbele laag aluminiumfolie.
- Fruit de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
- Voeg de azijn, de bessengelei en de fond toe en kook dit op hoog vuur 1 minuut door.
- Geef de jus bij het vlees.
Voedingswaarden
Energie
185kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
0 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum