Getty Images
Siciliaans buitendiner.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- Half bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 volkoren lasagnebladen
- 2 sjalotjes
- 200 gram (kastanje)champignons
- 250 gram kerstomaatjes
- 150 gram rundertartaar
- 100 gram diepvries doperwtjes
- Oregano
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olie met de staafmixer tot een grove pasta
- Breng ruim water voor de lasagne aan de kook.
- Maak de sjalotjes, de champignons en de tomaatjes schoon.
- Snijd de sjalotjes in snippers, de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
- Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
- Bak de sjalotjes mee.
- Voeg de champignons en de doperwtjes toe en smoor alles in een paar minuten gaar.
- Maak dit op smaak met peper en wat oregano.
- Verwarm de basilicumpasta in een pannetje en smoor hierin de tomaatjes zacht.
- Leg op 2 borden een lasagnevel en verdeel het vlees-groentemengsel er over.
- Dek dit af met de andere lasagnevellen en schep de kerstomaatjes er over.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
800 milligram