Getty Images
De amandelen en tofu geven dit gerecht een heerlijke rooksmaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 300 gram witlof
- 1 struikje roodlof
- 15 gram gerookte amandelen
- 150 gram gerookte tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ± 150 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak het lof schoon en snijd het in smalle repen.
- Hak de amandelen grof.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bak de tofu in de hete margarine bruin.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree.
- Meng er het lof door en warm de stamppot goed door.
- Schep er de amandelen door en geef de tofu erbij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram