Getty Images
Goedgekeurd door diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.
Ingrediënten
- 250 gram mager rundergehakt
- 750 gram courgettes
- 2 aubergines
- 2 rode en 2 groene paprika's
- 500 gram tomaten
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 1 eetlepel olie
- Zout
- Peper
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theeleper gedroogde basilicum
- ½ blokje bouillon
Bereiding
- Groenten wassen.
- Courgettes, aubergines en de paprika’s in blokjes snijden.
- Tomaten even in kokend water dompelen, ontvellen en ook in blokjes snijden.
- Ui en knoflook schoonmaken en fijn hakken.
- Olie in een braadpan verhitten. Het gehakt hierin rul bakken.
- Ui en knoflook mee fruiten en vervolgens de groenten erbij doen. Breng op smaak met kruiden.
- Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten smoren.
- Naar keuze kan nog een blikje tomatenpuree worden toegevoegd.
- Serveer dit gerecht met aardappelpuree.