Ratatouille

Getty Images

Goedgekeurd door diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.

Ingrediënten

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 750 gram courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 rode en 2 groene paprika's
  • 500 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel olie
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theeleper gedroogde basilicum
  • ½ blokje bouillon

Bereiding

  1. Groenten wassen.
  2. Courgettes, aubergines en de paprika’s in blokjes snijden.
  3. Tomaten even in kokend water dompelen, ontvellen en ook in blokjes snijden.
  4. Ui en knoflook schoonmaken en fijn hakken.
  5. Olie in een braadpan verhitten. Het gehakt hierin rul bakken.
  6. Ui en knoflook mee fruiten en vervolgens de groenten erbij doen. Breng op smaak met kruiden.
  7. Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten smoren.
  8. Naar keuze kan nog een blikje tomatenpuree worden toegevoegd.
  9. Serveer dit gerecht met aardappelpuree.
Auteur