Getty Images
Radicchio rosso (roodlof) komt van oorsprong uit Italië en behoort tot dezelfde familie als de witlof. Roodlof heeft een bittere smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 kropjes radicchio rosso
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
Bereiding
- Was de kropjes radicchio.
- Halveer de kroppen in de lengte.
- Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin.
- Druppel er de balsamicoazijn en de honing over.
- Smoor de groente nog een paar minuten.
- Voeg eventueel wat peper toe.
- Verdeel de warme groente over 2 borden en strooi er de pijnboompitten over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rundvlees met wintergroente en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum