Radicchio rosso met pijnboompitten

Getty Images

Radicchio rosso (roodlof) komt van oorsprong uit Italië en behoort tot dezelfde familie als de witlof. Roodlof heeft een bittere smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kropjes radicchio rosso
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing

Bereiding

  1. Was de kropjes radicchio.
  2. Halveer de kroppen in de lengte.
  3. Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven.
  4. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
  5. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin.
  6. Druppel er de balsamicoazijn en de honing over.
  7. Smoor de groente nog een paar minuten.
  8. Voeg eventueel wat peper toe.
  9. Verdeel de warme groente over 2 borden en strooi er de pijnboompitten over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rundvlees met wintergroente en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum