Rabarbercompote met aardbeien

Getty Images

Zet de lente op tafel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • 250 gram rabarber
  • 150 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Breek het blad en trek eventueel lange draden er mee af. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
  3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien een keer door.
  4. Breng de rabarber met het sap aan de kook. Kook de rabarber in 5 minuten gaar.
  5. Schep de aardbeien met de vanillesuiker door de rabarber en laat dit afkoelen.
  6. Verdeel de rabarber over 2 schaaltjes en schep er een eetlepel yoghurt op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gebakken schnitzel, aspergesalade en gebakken krieltjes.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur