Getty Images
Lekker toetje!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 250 gram rabarber
- 1 perssinaasappel
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 100 gram aardbeien
Bereiding
- Pers de sinaasappel uit.
- Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm.
- Kook de rabarber in het sinaasappelsap in enkele minuten gaar.
- Laat de rabarber afkoelen en maak het op smaak met basterdsuiker.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren.
- Schep de aardbeien door de rabarber. Verdeel het over 2 coupes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht maaltijdsalade met gemarineerde rosbief.
Voedingswaarden
Energie
80kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum