Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie
- Azijn
- 6 dadels
- 50 gram blauwe druiven zonder pit
- Bosje waterkers, raapsteeltjes of 50 gram rucola
- 10 blaadjes munt
- 40 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes
- 1 komkommer
- 8 sprieten bieslook
- peper
- 40 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes
Bereiding
- Verwarm een kookpan met een dikke bodem.
- Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
- Giet er 300 ml water bij en kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
- Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil.
- Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het afkoelen.
- Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder eventueel met een lepeltje het zaad. Snijd de helften in smalle repen.
- Maak de komkommer op smaak met klein geknipte bieslook en munt en wat azijn.
- Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren.
- Was de druiven en halveer ze.
- Was de waterkers en laat de groente goed uitlekken.
- Knip de rest munt in reepjes.
- Meng de waterkers, de blokjes sinaasappel, de druiven, de dadels en de munt door de quinoa. Voeg eventueel wat peper toe.
- Meng er op het laatst de pistachenootjes door. Geef de komkommersalade er bij.
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram