Getty Images
Boordevol eiwitten en omega 3-oliën
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram quinoa (geweld gewicht 500 gram)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 200 gram boekweitmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel macapoeder (naar keuze)
- 50 gram bruin lijnzaad
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 eetlepels gemengde zaden, om te bestrooien
Bereiding
- Laat de quinoa 8 uur wellen in een dubbele hoe veelheid water met 2 theelepels zout. Giet en spoel af.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem en wanden van een broodvorm van 900 gram met bakpapier.
- Draai de quinoa met de ahornsiroop in een keukenmachine of blender tot een glad beslag.
- Voeg het meel, bakpoeder, zout en eventueel macapoeder toe en meng ze door het beslag. Voeg beetje bij beetje 1,4 deciliter water toe.
- Doe het beslag over in een grote mengkom. Roer eerst de zaden en spatel dan de eieren erdoor. Schep in de bakvorm en strooi de extra zaden erover.
- Bak het brood in circa 1 uur goudbruin; een in het midden gestoken mes moet er schoon uit komen.
- Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Stort het brood op een rooster en laat het helemaal afkoelen.
Dit recept komt uit het boek Superfood ontbijt.
Voedingswaarden
Energie
223kcal
Eiwit
8,1 gram
Koolhydraten
29,2 gram
Vezels
2,8 gram
Vet
9,1 gram
Zout
840 milligram