Getty Images
Kleurrijk vegetarisch
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram quinoa
- 1 kleine ui
- 2 bosuitjes
- 2 gele paprika's
- 250 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 1 eetlepel olie
- ½ citroen
- Gemalen komijn (djinten)
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Kook de quinoa in ruim water in ca. 15 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de bosuitjes in ringen en de paprika’s in blokjes.
- Fruit de ui in de hete olie zacht.
- Bak de blokjes paprika kort mee.
- Voeg de ringetjes bosui, de groentenmix en de doperwten toe toe en warm dit goed door.
- Was de citroen en rasp wat van de schil.
- Meng de groente door de uitgelekte quinoa.
- Maak het gerecht op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap, wat komijn en peper.
- Hak de walnoten grof en schep ze door de quinoa.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram