Getty Images
Mmm, ovenschotels zijn altijd een goed idee! Deze is heerlijk, vult goed en is zo klaar. Ideaal!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram (vlees)tomaten
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijventapenade
- 2 theelepels provençaalse kruiden
- ¼ bouillontablet met minder zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
- Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, de tapenade en peper.
- Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
- Verdeel het gehakt erover.
- Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.
- Los het bouillontablet op in 250 ml heet water.
- Schenk de bouillon over de aardappelen.
- Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram