Provençaalse ovenschotel

Getty Images

Mmm, ovenschotels zijn altijd een goed idee! Deze is heerlijk, vult goed en is zo klaar. Ideaal!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram (vlees)tomaten
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 2 theelepels provençaalse kruiden
  • ¼ bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  3. Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
  4. Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, de tapenade en peper.
  6. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
  7. Verdeel het gehakt erover.
  8. Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.
  9. Los het bouillontablet op in 250 ml heet water.
  10. Schenk de bouillon over de aardappelen.
  11. Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur