Getty Images
Ook de volgende dag nog heerlijk
Aantal personen
3
Bereidingsduur
45 minuten
Ingrediënten
- 750 gram prei
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogd basilicum
- Peper en zout naar smaak
- 125 gram mager rookspek, in reepjes
- 4 eieren
- 4 eetlepels slagroom
- 100 gram pittig belegen kaas, geraspt
- Ook nodig: quichevorm van 24 centimeter doorsnede, ingevet
Bereiding
- Was de prei goed en snijd hem in ringen. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en smoor de prei 10 minuten op laag vuur met basilicum, peper en zout.
- Verhit de oven tot 200 graden Celsius.
- Bak in een kleine koekenpan de spekjes uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Klop in een kom de eieren los met de slagroom.
- Verdeel de prei en spekjes over de quichevorm. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de kaas.
- Bak de quiche in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Eet er een salade bij.
Stukje taart over? Lekker om koud of warm te eten bij de lunch de volgende dag!
Maak deze quiche bijvoorbeeld eens met ham in plaats van spekjes, blauwschimmelkaas in plaats van belegen kaas of broccoliroosjes in plaats van prei.
Dit recept is afkomstig uit het boek Diabetes type 2? Maak jezelf beter!