Prachtige groenblauwe regenboog smoothie bowl

Getty Images

Taste the rainbow!

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 2 bevroren medium bananen (in stukjes)
  • 1 kopje water
  • 3 ijsblokjes (gebroken, met een achterkant van een lepel)
  • 10 pecannoten
  • 2 el raw hennepzaad
  • 1 el spirulina (blauwgroene alg)
  • 1 el cacao nibs (+ iets meer voor garneren)
  • 1 tl pure vanille extract
  • 1 snufje zout
  • Fruit naar keuze voor garnering (rode, blauwe en paarse bessen, nectarines, banaan, kiwi etc.)
  • Ongezoete kokosvlokken
  • Eventueel: paar druppels stevia

Bereiding

  • Om kiwi bloemen te maken, pak je een klein scherp (aardappelschil)mesje en deze steek je met een hoek van 45graden, in het midden van de kiwi. Herhaal dit tot je helemaal rond bent gegaan. Vervolgens doe je hetzelfde de andere kant op, maar dan de hoek in tegenovergestelde richting.
  • Pak een blender.
  • Doe de bevroren bananenstukjes, het water, de ijsblokjes, pecannoten, hennepzaad, spirulina, cacao nibs, vanille, zout en eventueel de stevia in de blender en blend op een hoog niveau totdat het 1 groene gladde massa is.
  • Schenk de (dikke) smoothie in 2 diepe kommen
  • Top de kom met de kiwi bloemen en al je favoriete toppings (plakjes nectarine, kokosvlokken, bessen etc.)

Dit recept is afkomstig van Freshhh.nl. Hier vind je nog meer heerlijke vegan ontbijtjes van dit gezonde online magazine.

Auteur