Getty Images
Eetbare kunst
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 75 gram gedroogde pruimen
- 1 dl rode port
- Schijf citroen
- ½ eetlepel witte basterdsuiker
- 100 gram magere Griekse of Turkse yoghurt (0% vet)
Bereiding
- Was de pruimen en verwijder eventueel de pitten.
- Breng de pruimen in de port met de schijf citroen langzaam tegen de kook aan. Laat de pruimen in ca. 20 minuten wellen en zacht worden.
- Laat de pruimen afkoelen en verdeel ze over 2 coupes.
- Klop de basterdsuiker door de yoghurt en schep dit over de pruimen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht eieren in pittige groentestoof en volkorenbrood.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
6 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
110 milligram