Getty Images
... Maar binnen is het warm!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 50 gram mager rookspek
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne winterwortel
- Stukje knolselderij
- 2 dl bouillon
- 400 gram zuurkool
- ½ theelepel komijnzaad
- 2 aardappelen
- 75 gram achterham
Bereiding
- Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze in een soeppan langzaam bruin.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in halve plakjes en de knolselderij in blokjes.
- Bak de groente een paar minuten mee met het spek.
- Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de groente in 5 minuten gaar.
- Schep de zuurkool en het komijnzaad er door en laat de soep nog 10 minuten koken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in een beetje water gaar.
- Giet het water van de aardappelblokjes af en roer de blokjes met een houten lepel tot puree.
- Snijd de ham in reepjes.
- Roer de aardappelpuree door de soep en laat hierdoor de soep binden. Roer er de ham door.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
4030 milligram