Poolse zuurkoolsoep

Getty Images

... Maar binnen is het warm!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram mager rookspek 
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 dunne winterwortel 
  • Stukje knolselderij 
  • 2 dl bouillon 
  • 400 gram zuurkool 
  • ½ theelepel komijnzaad 
  • 2 aardappelen 
  • 75 gram achterham 

Bereiding

  1. Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze in een soeppan langzaam bruin.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in halve plakjes en de knolselderij in blokjes.
  4. Bak de groente een paar minuten mee met het spek.
  5. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Kook de groente in 5 minuten gaar.
  7. Schep de zuurkool en het komijnzaad er door en laat de soep nog 10 minuten koken.
  8. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  9. Kook de aardappelblokjes in een beetje water gaar.
  10. Giet het water van de aardappelblokjes af en roer de blokjes met een houten lepel tot puree.
  11. Snijd de ham in reepjes.
  12. Roer de aardappelpuree door de soep en laat hierdoor de soep binden. Roer er de ham door.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 volkoren boterhammen

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
4030 milligram
Auteur