Getty Images
Laat je verrassen door dit klassiek Italiaanse recept op basis van citroen, peterselie en knoflook.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram pompoen
- Stukje prei
- Mespunt kerrie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ± 2½ dl groentebouillon met minder zout
- ½ citroen (alleen de schil)
- 4 takjes peterselie
- 1 klein teentje knoflook
Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk in blokjes.
- Snijd het stukje prei fijn.
- Fruit de prei met de kerrie in de margarine zacht.
- Voeg de pompoen en de bouillon toe. Kook de pompoen in 10 minuten gaar.
- Rasp voor de gremolata het gele deel van de schoon geboende citroen af.
- Was de peterselie en knip het fijn.
- Hak het schoongemaakte teentje knoflook klein en meng er de peterselie en de geraspte citroenschil door.
- Pureer de pompoenmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Verdun de puree eventueel met nog wat bouillon of water en maak de soep op smaak met peper.
- Schep er aan tafel wat van de gremolata op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensschnitzel, spruitjes en aardappelen.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket
Ingrediënten over?
Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
85kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
4 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram