Getty Images
Heerlijk voorgerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 rode of groene peper
- 100 mililiter groentebouillon met minder zout
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram (kastanje) champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Maak het pepertje schoon, verwijder de pitjes en snijd het fijn.
- Maak de paddenstoelen schoon.
- Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakjes.
- Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
- Bak de paddenstoelen en het pepertje kort mee.
- Voeg de gepureerde tomaten en de bouillon toe en kook de soep een paar minuten.
- Strooi er klein geknipte basilicum over.
Voedingswaarden
Energie
85kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum