Getty Images
Heerlijk met noedels en Chinese kool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 bositjes
- Stukje rode peper of 1 klein groen pepertje (rawit)
- Gemalen komijn
- Gemalen koriander
- 200 gram rundergehakt
- 200 gram volkoren noedels
- 1 Chinese kool
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringen.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Doe een half bosuitje, de helft van de peper, royaal komijn en koriander en het gehakt bij de knoflook en kneed alles goed door elkaar. Vorm er kleine koekjes van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd het in repen.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktkoekjes in 10 minuten gaar en bruin.
- Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de rest van de bosui, de Chinese kool en de peper in een paar minuten gaar.
- Serveer de noedels en de Chinese kool bij de gehaktkoekjes.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Bewaar bosuitjes in de koelkast. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
675kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
500 milligram